Coach 

Mijn interesse voor coaching is ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis. Ik had het dal gezien en wilde weer naar de top en stralen. In één jaar had ik zoveel geleerd, dat ik daarmee ook anderen wil helpen. Uit ervaring weet ik hoe lastig herstel na ziekte kan zijn.

Als je controle lost laat, kun je je op de stroom van het leven laten meevoeren en meer "flow" ervaren.

Opleiding

In 2022 heb ik een interne opleiding bij mijn werkgever gevolgd en ben ik gestart als bedrijfscoach.  Inmiddels heb ik geoefend met coachees. Zij waren blij met de inzichten die zelf vonden met mijn interventie en daar kreeg ik energie van. 

Ik heb een officiële coach opleiding gevolgd bij GORTCoaching om te werken volgens de NOBCO (Internationale Ethische Code | NOBCO) en ICF richtlijnen (ICF Code of Ethics - International Coaching Federation). 

Zelf coachee heb ik minstens vier coach trajecten gevolgd. En in 2023 heb ik een #MINDFULNESS cursus van 8 weken gevolgd.

Als "APK" bezoek ik regelmatig een energetisch coach (#SPIRITUEEL), volg workshops en lees ik geregeld literatuur over het onderwerp. 

Focus

Mijn interesse gaat uit naar #MINDSET. Door je #BEWUST te zijn van gedachten, kun je ze ook trainen en patronen veranderen. 

Door bewust te leven ervaar ik een #FLOW waarbij ik minder moeite hoef te doen. Tegen de stroom in zwemmen heeft geen zin. Door de juiste keuzes te maken is mijn leven veel fijner geworden. 

#VITALITEIT is een belangrijke kernwaarde voor me. Ik probeer zo goed mogelijk voor mijn lichaam en geest te zorgen. Als deze elementen in balans zijn, ben ik dat ook. Alles hangt met elkaar samen en ik benader zaken graag #HOLISTISCH. 

Ik zie het leven als een ritme van de natuur en vergelijk het met de seizoenen. Alles verandert continu en niet altijd is alles wat we meemaken leuk. Door hier op een goede manier mee om te gaan, kun je makkelijker tegenslagen overwinnen. Juist de mindere gebeurtenissen kunnen je laten groeien. Als je ze als kans gaat zien, verandert je leven en kun je meer flow ervaren.

Bloemen groeien ook niet het hele jaar door. Na het bloeien verwelken ze om later weer opnieuw te groeien vanuit een knop. Zoals bomen hun bladeren verliezen in de herfst om ze in het voorjaar weer te laten groeien. 

Hulp

Waar ik bij kan helpen is #FLOW ervaren om weer te bloeien. Hierbij kun je denken aan :

- energie reguleren : positieve gedachten en focus op waar jij blij van wordt

- herstel bij ziekte : van 'overleven' naar leven 

- nieuwe inzichten : minder streng zijn voor jezelf, belemmeringen wegnemen

- balans tussen hoofd en hart : op jouw eigen kracht vertrouwen